Over Marianne

Home Over Marianne

Over Marianne

Ik ben een resultaatgerichte verbinder. Ik heb vijfentwintig jaar ervaring met het verduurzamen van woonwijken en woningen. Als adviseur organiseer ik dat partijen aan tafel komen, elkaar inspireren en samen duurzame resultaten boeken. Mijn stijl is betrokken, enthousiasmerend en ruimte gevend.

De afgelopen tweeënhalf jaar werkte ik aan het aardgasvrij maken van de Utrechtse wijk Overvecht-Noord; een van de eerste zevenentwintig proeftuinen aardgasvrije wijken. Ik was onafhankelijk omgevingsmanager in opdracht van de gemeente Utrecht, Stedin, Eneco, woningcorporaties Mitros, Bo-Ex en Portaal en energiecoöperatie Energie U. Ik betrok alle belanghebbenden bij het proces. In nauwe samenwerking met de programmamanager voerde ik het transitieplan uit richting een wijkuitvoeringsplan. Daarnaast hielp ik de gemeente Leidschendam-Voorburg om huiseigenaren voor te bereiden op het aardgasvrij maken van hun woningen. Als kwartiermaker van de Tafel VvE’s van het Gelders Energie Akkoord zorgde ik dat VvE’s hun panden naar Nul op de Meter konden brengen. En ik was projectleider van een energiebesparingsproject voor huiseigenaren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Op deze website vind je ook mijn blog ‘Verkenningstocht aardgasloos wonen’, over de tocht die ik met een aantal wijkgenoten maak.

Ook delen in mijn kennis?