Over Marianne

Home Over Marianne

Over Marianne

Ik ben een resultaatgerichte verbinder. Ik heb vijfentwintig jaar ervaring met het verduurzamen van woonwijken en woningen. Als adviseur organiseer ik dat partijen aan tafel komen, elkaar inspireren en samen duurzame resultaten boeken. Mijn stijl is betrokken, enthousiasmerend en ruimte gevend.

De afgelopen tweeënhalf jaar werkte ik aan het aardgasvrij maken van de Utrechtse wijk Overvecht-Noord; een van de eerste zevenentwintig proeftuinen aardgasvrije wijken. Ik was onafhankelijk omgevingsmanager in opdracht van de gemeente Utrecht, Stedin, Eneco, woningcorporaties Mitros, Bo-Ex en Portaal en energiecoöperatie Energie U. Ik betrok alle belanghebbenden bij het proces. In nauwe samenwerking met de programmamanager voerde ik het transitieplan uit richting een wijkuitvoeringsplan. Daarnaast hielp ik de gemeente Leidschendam-Voorburg om huiseigenaren voor te bereiden op het aardgasvrij maken van hun woningen. Als kwartiermaker van de Tafel VvE’s van het Gelders Energie Akkoord zorgde ik dat VvE’s hun panden naar Nul op de Meter konden brengen. En ik was projectleider van een energiebesparingsproject voor huiseigenaren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Op dit moment adviseer ik de samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT Samen). Ik draag bij aan de Regionale Energiestrategie (RES) van de regio Holland Rijnland, de drie lokale energiestrategieën en transitievisies warmte. Ik vertegenwoordig de drie gemeenten in externe initiatieven op warmtegebied, waaronder opsporingsvergunningen geothermie en een verkenning voor een warmtenet. Daarnaast ben ik projectleider Kagerpleinbuurt aardgasvrij.

Op deze website vind je ook mijn blog ‘Verkenningstocht aardgasloos wonen’, over de tocht die ik met een aantal wijkgenoten maakte.

Ook delen in mijn kennis?